Εφαρμογές του Ξύλου

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ

Το ξύλο είναι ένα υλικό μεγάλης σημασίας για τον άνθρωπο. Ουσιαστικά, το ξύλο βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου από τότε που αυτός εμφανίστηκε στον πλανήτη. Κατά τους προϊστορικούς χρόνους, το ξύλο τον βοήθησε πολύ στην επιβίωση του αφού μ’ αυτό κατασκεύασε τα πρώτα του εργαλεία και σκεύη. Αργότερα, έφτιαξε όπλα από ξύλο, π.χ. ρόπαλα, δόρατα και πολλά άλλα. Μετά την ανακάλυψη της φωτιάς, το ξύλο τον βοήθησε για τη ζεστασιά και τη θέρμανσή του αλλά και για το μαγείρεμα της τροφής του. Επίσης, ο άνθρωπος κατασκεύασε από το ξύλο τις καλύβες και τις βάρκες που είχε ανάγκη για να στεγαστεί και να μετακινηθεί.

Αργότερα, φτιάχτηκαν από ξύλο τα καράβια των Κολόμβου, του Κουκ, κ.ά., που έλαβαν μέρος στις μεγάλες ανακαλύψεις της εποχής. Σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, το ξύλο χρησιμοποιείται πολύ στη βιομηχανία χαρτιού, στη βιομηχανία επίπλων και σύνθετων προϊόντων, στην οικοδομική, στην ξυλογλυπτική, στην αρχιτεκτονική, στη ναυπηγική, στη χημική βιομηχανία, ακόμα και στη φαρμακοβιομηχανία (π.χ. φάρμακα από εκχυλίσματα του Τάξου για την θεραπεία του καρκίνου). Σίγουρα, το ξύλο είναι ένα αναντικατάστατο υλικό σε πολλούς τομείς, αφού σήμερα περισσότερα από 2.000 προϊόντα προέρχονται έμμεσα ή άμεσα από αυτό.

Εφαρμογές λοιπόν μπορεί να βρεί το ξύλο σε όλες τις πιο κάτω κατηγορίες που αναφέρονται:

Στέγες, μπαλκόνια, ταβάνια , προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια, πεζογέφυρες & γέφυρες, αποβάθρες & ξυλοκατασκευές σε λιµάνια, κατασκευές ξυλοναυπηγικής, στύλοι εμποτισμένη ξυλεία θερμοκηπίων, ξυλοκατασκευές υπαίθρου, εξωτερικά & εσωτερικά κουφώµατα, δάπεδα & παρκέτα , δάπεδα εξωτερικού χώρου (decking) , έπιπλα, μοριοπλάκες & ινοπλάκες, ξυλόφυλλα και διακοσμητικοί καπλαµάδες, ξύλινα µέσα συσκευασίας παλέτες, κιβώτια, παιδικά παιχνίδια, βαρέλια, σκάλες εσωτερικού χώρου, ξυλόγλυπτα & είδη λαϊκής τέχνης, μουσικά όργανα, είδη καλαθοπλεκτικής, κυψέλες μελισσών, κορνίζες , καυσόξυλα, ξυλοκάρβουνα, ρητίνη (ρετσίνι) .

Καταβολή ετησιας συνδρομης 2020

Ενημερωτικό Δελτίο
μελών Π.Σ.Ξ.